SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Keltainen vanha puutalo
Vanha piha on villi ja vehreä Piharemontti vanhaa vaalien Päällyste tukee
tunnelmaa
Maatiaiskasveja ja kasvimaa Syötävää
kukkapenkistä
 


Päällyste tukee tunnelmaa
Päällysteenä pihalla on alunperin ollut todennäköisesti kivituhka. Jos hiekan kulkeutuminen sisään harmittaa, asenna paikoitusalueelle, oleskeluterassille ja tärkeimmille kulkuväylille betoni- tai luonnonkivipäällyste.

Luonnonkivistä tyyliin sopivat hienosti nupukivet.

Pihan hoitoa helpottavat myös istutusalueita rajaavat reunakivet, jotka kuitenkin säilyttävät perinnepihassa sen alkuperäisen tunnelman.

Betonikivistä vanhaan ympäristöön luontuu esimerkiksi Perinnekivi, josta on helppo latoa myös kaarevia käytäviä. Vanhaan pihaan sopii luontevasti suorakaiteen ja neliön muotoja ryhmittelevä ladonta. Käytä rajauksiin esimerkiksi betonikivien sävyisiä graniittinupukiviä. Rinnepihan tukimuurit voit rakentaa suurista luonnonkivistä tai Muurikko-kivestä.

Säästä tontilta löytyvät isot kivet, jos vain mahdollista. Luonnonkivet olivat pihan yksityiskohtina muodikkaita jo 40-luvulla, ja niiden piti olla mielellään sammaleisia. Kiven päälle voit kasvattaa sammalta itsekin.

Käytä perinnepihan katteiksi ja yksityiskohtia korostamaan Punainen Graniitti Koristekiviä ja Puutarhahiekkaa tai Musta Diabaasi Koristekiveä. Katteeksi sopii esimerkiksi Pähkinänruskea Koristekate.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!