SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Keltainen vanha puutalo
Vanha piha on villi ja vehreä Piharemontti vanhaa vaalien Päällyste tukee
tunnelmaa
Maatiaiskasveja ja kasvimaa Syötävää
kukkapenkistä
 


Piharemontti vanhaa vaalien
Vaikka joutuisit kaatamaan huonokuntoisia, liian suuriksi ja varjostaviksi kasvaneita puita ja uudistamaan risuuntuneita pensaita, varo hävittämästä vehreyttä ja runsauden tuntua. Pyri säilyttämään mahdollisuuksien mukaan pihalla säilyneet hedelmäpuut, koristepensaat ja perennat. Osa niistä voi olla jopa talon ikäisiä.

Varmista pihaa remontoidessasi, että tontin valumavedet kulkevat oikeaan suuntaan ja että talon perustukset pysyvät kuivina. Tasoita myös vuosien aikana pihaan syntyneet kosteat painanteet, joissa kasvit ja nurmikko menestyvät huonosti.

Nurmikko on pihapiirin tärkeä tyyliseikka pienenäkin alana, samoin perennapenkki sisääntulon yhteydessä. Tyylin mukainen terassiratkaisu on maltillisen kokoinen ja matala, mahdollisesti julkisivusta irrallinen puuterassi tai laatoitettu alue, jonka näkösuojaksi on istutettu koristepensaita.Huolla vanhat omenapuut oikeaoppisella leikkauksella, mutta varo leikkaamasta kerralla liikaa, ettei puu ala risuuntua. Kaada liian huonokuntoiset hedelmäpuut ja istuta tilalle uudet taimet hiukan sivuun vanhasta kasvupaikasta.

Pihan kasvit ovat vuosikymmenien aikana sopeutuneet kasvuympäristöönsä, joten tee aluksi vain varovaisia muutoksia maanparannuksessa tai tontin valo-olosuhteissa. Isojen kuusien kaataminen lisää usein selvästi pihalle tulevan valon määrää. Selviytymisrajoilla sinnitteleviä, auringossa viihtyviä kasveja puuston harvennus sen sijaan voi piristää.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!