SIVUKARTTA
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Vihreä uusi puutalo
Nuoren pihan
tuoreet ideat
Hyvä muoto tuo
lisää tilaa
Pintavalinnat talon
pariksi
Valkoisen puutarhan
puut ja pensaat
Perennapenkin valkoiset
 

Pintavalinnat talon pariksi
K
iveys siistii paikoitusalueen ja kulkuväylät sekä pihan istuinryhmän alle jäävän tilan. Betonikivipinta vaatii lisäksi vähemmän hoitoa kuin nurmikko, mutta mieti kivetyn alueen koko pienellä tontilla tarkkaan. Etenkin sadevesiviemärit kuormittuvat, jos valtaosa vedestä ei pääse imeytymään maaperään.

Käytä kiveyksen värin valinnassa apuna esimerkiksi rakennuksen katon väriä, jos se näkyy pihalle. Esimerkiksi punaiseen tiilikattoon yhdistyy hienosti Milano-betonikiven hiekkapuhallettu punamusta väri Lieska HP851. Milanon kolmesta eri kivikoosta muodostuu kaunis, eläväpintainen ladonta. Punamustan laatoituksen rajauksiin sopii noin 8 cm leveä ja metrin pituinen punagraniittinen reunakivi R8. Korostuksiin Milano-kiven pariksi sopii tummanharmaa sävy Kulo HP852, joka yhdistyy hyvin Lieska-sävyä elävöittäviin harmaanmustiin häivytyksiin.

Valitse muureihin esimerkiksi harmaan sävyinen työmaalla lohkottu betonimuurikivi. Portaisiin sopivat reisi- ja nousukiviksi R8-punagraniittireunakivet ja porrastasoihin Lieskan väriset Milano-betonikivet.

Korosta istutusalueiden yksityiskohtia Keltainen Kvartsi Koristekivillä sekä Keltainen Kvartsi Puutarhahiekalla tai Punainen graniitti Koristekivillä ja Punainen graniitti Puutarhahiekalla. Jos haluat käyttää katteena puuhaketta, valitse esimerkiksi Hiilenmusta Koristekate.

 


Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!