SIVUKARTTA
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Vihreä uusi puutalo
Nuoren pihan
tuoreet ideat
Hyvä muoto tuo
lisää tilaa
Pintavalinnat talon
pariksi
Valkoisen puutarhan
puut ja pensaat
Perennapenkin valkoiset
 

Hyvä muoto tuo lisää tilaa
Paneudu pienelläkin tontilla pihan suunnitteluun huolellisesti, jotta saat hyödynnettyä vähäisten neliöiden kaikki mahdollisuudet. Ota tontin pohjapiirroksesta monta kopiota ja luonnostele niihin vapaasti erilaisia hahmotelmia. Ensimmäinen ei ehkä vielä tyydytä, mutta viides tai kuudes luonnos voi jo saada juonenpäästä kiinni. Vertaile erilaisia vaihtoehtoja pihan muotoihin .

Suorakaide saa helposti pienen tilan vaikuttamaan vielä ahtaammalta, sillä se ei johdattele katsetta vaeltamaan, vaan näyttää kaiken kerralla. Kaaret ja polveilevat kulkuväylät tuovat enemmän tilantuntua, mutta kun tilaa on vähän, tulos on helposti epäkäytännöllinen. Diagonaalilinjoihin perustuva pihasuunnitelma sen sijaan sopii hyvin pikkutontille. Se houkuttelee tutkimaan ja pysähtelemään, mutta tekee samalla tilasta suhteellisen vaivattoman hoitaa.

Mieti myös, tarvitsetko sittenkään nurmikenttää, vai kannattaisiko ainakin osa siitä luovuttaa jollekin herkulliselle yksityiskohdalle, joka muodostaisi pihan ytimen. Koristeellinen, tukevien puureunojen rajaama keittiöpuutarha tai vaikka matala vesiallas saattaisivat tuottaa yllättävän paljon iloa ja olla kuin koru pihallasi.

 


Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!