SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Valkoinen tiilitalo, 80-luku
Valkoisen talon mahdollisuudet Pihan kunnostus – karsi ja kitke Kiveys ja katteet osaksi kokonaisuutta Vehreä pikkupiha on viihtyisä
 


Kiveys ja katteet osaksi kokonaisuutta
Pehmeästi rakennuksen muotoja myötäilevä pihapolku ja kaarevat muodot istutusalueissa sopivat luontevasti pienelle tontille ja 80-luvun rakennustyyliin. Ne myös keventävät luontevasti tiilipintaa. Polku syntyy parhaiten pienikokoisista betonikivistä tai suurien ja pienien kivien yhdistelmästä. Jos kiven paksuus on sama, eri kokoja ja muotoja on helppo koota palapeliksi.

Sama pienten ja isojen laattojen rytmittämä elävä pinta sopii mainiosti tontin ja kasvillisuuden rajaamaan, kaarevareunaiseen oleskelualueeseen. Sen hienona yksityiskohtana voi toimia vaikkapa kekseliäästi toteutettu betonikivikuvio, joka kannattaa sijoittaa näkyvään kohtaan - ei pöytäryhmän alle.

Valkoisen lohkotiilen seuraksi sopii hyvin Verona-betonikivi, jonka pinta on käsitelty kuluneen näköiseksi. Tummanharmaa väri Nero 472 on poimittu rakennuksen mustista ja harmaista yksityiskohdista. Verona-kiviä myydään myös valmiina lajitelmana, ja niille on suunniteltu oma ladontamallinsa.

Rajaukset voit tehdä upotetulla mustalla Nurmikon Reunakivellä, jonka yli maanpeiteperennat saavat levitä laattapolulle. Korostukset syntyvät mustilla pesubetonikivillä.

MUURIT
Pihan tummanharmaita ja mustia pintoja jatkavat luontevasti mustat Muurikko-kivet, jotka kuivina näyttävät tummanharmailta. Rakenna portaat esimerkiksi mustasta betonisesta porraskivestä.

Korosta yksityiskohtia Musta Diabaasi -koristekivillä tai Rantakivillä sekä Valkoinen Gabro Puutarhahiekalla. Polkujen varteen ja talon kivijalan viereen voit koota myös Valkoinen Kalsiitti Koristekiviä tai Isoja Rantakiviä. Vaihtoehtoisesti istutusalueille sopii Hiilenmusta Koristekate.


Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!