SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Valkoinen tiilitalo, 80-luku
Valkoisen talon mahdollisuudet Pihan kunnostus – karsi ja kitke Kiveys ja katteet osaksi kokonaisuutta Vehreä pikkupiha on viihtyisä
 

Pihan kunnostus – karsi ja kitke
Tonttien koko oli 80-luvulla supistunut esikaupunkialueillakin jo reilusti, ja tonttipulan myötä yhä useampia vanhoja tontteja pilkottiin pienemmiksi. Noususuhdanteessa rakentajat pyrkivät hyödyntämään kirveenvarsitonteilla koko rakennusoikeuden.

Piharemontin tarve on ilmeinen jo monessa parikymmentä vuotta sitten perustetussa puutarhassa. Puut alkavat olla kohtalaisen suuria, ja muutkin kasvit ovat hyvillä paikoilla kasvaneet isoiksi ja reheviksi. Samalla pihan valo- ja varjo-olosuhteet ovat muuttuneet, ja kasvit joutuvat taistelemaan tilasta ja valosta keskenään.

Jos ylläpitohoito on ollut vähäistä, moni pensas on todennäköisesti jo risuuntunut. Myös perennapenkki on voinut rikkaruohottua ja kasvualusta köyhtyä ja tiivistyä.

Jos pihan pintavedet on alunperin ohjattu oikein ja salaojat ovat vielä kunnossa, istutusalueiden kunnostaminen ja laattapintojen ehostus riittää uudistamaan ja selkeyttämään pihan ilmeen. Samalla voit helposti parantaa viihtyisyyttä muutamalla harkitulla yksityiskohdalla sekä uusilla, mielenkiintoisen värisillä tai muotoisilla kasveilla.


Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!