SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Sininen uusvanha talo, 90-luku
Uusvanha yhdistyy
romantiikkaan
Runsas tyyli,
pyöreä muoto
Kivillä ja katteilla
yksityiskohtia
Luo puutarhaan
huoneita
Valitse kasveihin
väriteema
10 vinkkiä
cottage-puutarhaan
 

Luo puutarhaan huoneita
Villi rehevyys antaa loistavan mahdollisuuden luoda puutarhaan huonetiloja ja mielenkiintoisia näkymiä. Korkeita ja puolikorkeita pensaita sekä pieniä puita ryhmittelemällä rajaat helposti pihan eri osiin. Ota istutuksia tehdessäsi kuitenkin huomioon niiden tuleva korkeus, ettet vahingossa peitä näkymää sisältä puutarhaan.

Perinteisessä cottage-puutarhassa kasvit muodostavat monta kerrosta: isot ovat takana taustana, keskisuuret täyttävät kukkapenkin keskustan ja pienimmät kurottelevat etualalla kohti polkua tai nurmikon reunaa. Noudatitpa tyyliä uskollisesti tai soveltaen, muotoile aina istutusalueet selkeiksi kokonaisuuksiksi. Yksittäisten puiden ja pensaiden istuttaminen nurmikkoon tekee tontista hankalahoitoisen ja sekavan näköisen.

Käytä myös hyväksesi tontilta mahdollisesti löytyvät isot maakivet. Sijoita niitä koosta riippuen istutusten lomaan, näyttäviksi ryhmiksi kivikkopuutarhaan tai taustalle isojen kasvien joukkoon. Matalat kivet toimivat samalla myös astinkivinä, mikä helpottaa istutusten hoitoa.

 

 


Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!