SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Sininen uusvanha talo, 90-luku
Uusvanha yhdistyy
romantiikkaan
Runsas tyyli,
pyöreä muoto
Kivillä ja katteilla
yksityiskohtia
Luo puutarhaan
huoneita
Valitse kasveihin
väriteema
10 vinkkiä
cottage-puutarhaan
 

Runsas tyyli, pyöreä muoto
Viime vuosituhannen vaihteessa nousi trendikkääksi rehevä, hallitusti villi englantilainen cottage garden -tyyli. Sen myötä valmiiksi kuluneen näköiset materiaalit, vanhat saviruukut ja luonnonkivet löysivät paikkansa pihojen somisteina.

Runsaat ruukkupuutarhat kuuluvat niin ikään uusvanhaan ympäristöön. Kesäkukkia saa olla paljon ja eri lajit yhdistyvät mainiosti samaan, suureen ruukkuun.

Perinnetyylisen talon koristepuutarhassa pääasia ovat koko kesän kukkivat runsaat kukkapenkit. Massaistutusten sijasta kasvit sommitellaan pieniin ryhmiin. Eri lajeja on aiempaa enemmän, jotta kukinta varmasti jatkuisi katkoitta eri puolilla kukkapenkkiä.

Omenapuut ja marjapensaat kuuluvat puutalon idylliin. Jos tilaa on vähän, pihalle riittää yksi ainoa perheomenapuu, jossa perusrunkoon on vartettu kolme eri aikoihin kypsyvää omenalajiketta. Myös yrtit kuuluvat asiaan, ja niitä kasvatetaan pihalla ruukuissa tai pienellä yrttimaalla.

Pyöreät muodot sopivat erityisesti uusvanhan talon tyyliin. Kaarevareunaiset terassit ja kiveykset sekä pehmeästi mutkittelevat polut muodostavat rönsyilevän puutarhan kanssa yhtenäisemmän kokonaisuuden kuin täsmällisen suoralinjaiset. Kauniisti kaartuva sisääntulo luo lisäksi illuusion tilavammasta tontista kuin suoraan portilta portaille kulkeva.

 

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!