SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Ruskea 50-luvun talo
Uusi ja vanha yhdistyvät Säilytä ja uudista Tyyliin sopiva kiveys ja katteet Vanhan kaupunkipihan suosikkikasvit
 

Tyyliin sopiva kiveys ja katteet
1950-luvulla käytettiin paljon liuskekivilaatoitusta, joka on kaunis mutta ei kestä ajoneuvoja. Valitse sen vaihtoehdoksi esimerkiksi Roomalainen kivi, jossa vaihteleva pinta syntyy kuudella erikokoisella kivellä. Valitse väri esimerkiksi rakennuksen katon tai rakenteiden yksityiskohtien sävyjen mukaan. Tyyliin sopiva ilme syntyy myös Pienillä Sauvakivillä. Roomalaisilla kivillä on oma erityinen ladontamallinsa. Pieniin Sauvakiviin sopii hyvin esimerkiksi tiililadonta.

Rajaa kiveys huolitellun näköiseksi isoilla noppakivillä. Pieniin yksityiskohtiin tai hankalia muotoja täydentämään voit käyttää silloin mosaiikkinoppakiviä.

Muureihin roomalaisen kiveyksen pariksi sopii Paasikko-harkkomuurikivi. kansikivineen. Rakenna tarvittaessa portaat valitsemistasi pihakivistä ja nurmikon reunakivistä.

Viimeistele talon lappeen alus kivijalan vierestä siistin näköiseksi muutaman sentin paksuisella kerroksella isoja tai pieniä Rantakiviä estämään rikkaruohojen juurtumista. Jotta maakerrokset eivät sekoitu, levitä sen alle suodatinkangas.

Siisti pensaiden alustat esimerkiksi Pähkinänruskealla Koristekatteella. Käytä yksityiskohtien korostuksiin ja piharuukkujen katteeksi Punainen Graniitti Puutarhahiekkaa.


 

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!