SIVUKARTTA
 
 
 
  Valitse tyyli
  Keltainen vanha puutalo
  Ruskea 50-luvun talo
  Punainen tiilitalo, 60–70-luku
  Valkoinen tiilitalo, 80-luku
  Sininen uusvanha talo, 90-luku
  Vihreä uusi puutalo

 

 
ETUSIVULLE
 
 
 
Punainen tiilitalo, 60–70-luku
Punatiili tarjoaa haasteen Pihan kunnostus Pihan pinnat talon tapaan
Tavoitteena puistomaisuus
 


Pihan pinnat talon tapaan

Kulkuväylien ja oleskelualueiden pinnoitteina käytettiin 60-70-luvuilla etenkin kaupunkipihoilla paljon suuria, paikalla valettuja betonilaattoja, ja myös polkulinjaukset perustuivat usein laattakokoon. Nykyisin näin suurten laattojen hankkiminen on vaikeaa ja kallista, mutta lähelle alkuperäistä henkeä pääset käyttämällä mahdollisimman suurikokoisia betonilaattoja ja ryhmittelemällä neliön muotoisia laattoja tarvittaessa neljän blokkeihin.

Koska laatoituksen rooli on merkittävä tämän aikakauden pihoissa, etsi sen väri talon yksityiskohdista, jotta talo ja piha liittyvät hyvin yhteen. Katon väri näkyy heikosti pihalle, joten hyvä lähtökohta on esimerkiksi tehosteena usein käytetty tummanruskea laudoitus, joka erottuu tarpeeksi selvästi tiiliseinästä, mutta samalla täydentää sitä.

Hyvä valinta on esimerkiksi sileäpintainen Betonilaatta, jonka koko on 418 x 418 x 80 mm. Sen pariksi pintaa elävöittämään sopii hyvin Iso Sauvakivi. Hiekanruskea väri 106 keventää tiilen tummuutta. Yhdistä kivet ruutuladonnaksi siten, että suorakaiteen muotoiset sauvakivet kehystävät neliön muotoisia betonikivä. Rajaa laatoituksen reuna ruskeilla nurmikon reunakivillä. Korostuksiin ja polkuihin sopii tumma tai musta liuskekivilaatoitus.

Valitse muureihin laatoituksen värinen tai tummempi lohkottu Muurikko-muurikivi ja rakenna tarvittaessa portaat nurmikon reunakivistä sekä laatoitukseen käyttämistäsi betonikivistä.

Terassin materiaaliksi käy betonilaattojen ohella mainiosti myös kyllästetty tai lämpökäsitelty puu, jonka sävy sopii talon muihin puuosiin. Vaihtelua pihan selkeään, jopa karuun ilmeeseen saat helposti yhdistämällä istutusalueisiin kenttäkiveystä.

Päällystä talon seinänvierus Rantakivillä. Levitä sen alle suodatinkangas estämään maakerrosten sekoittumista. Siisti pensaiden alustat esimerkiksi Pähkinänruskealla Koristekatteella. Käytä yksityiskohtien korostuksiin ja piharuukkujen katteeksi Punainen Graniitti Puutarhahiekkaa. sekä Tiilimurskakatetta.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!