SIVUKARTTA
 
 
 
MAALAILE VÄREILLÄ
   
Väriopin harmoniat
   
Tee väreillä tunnelmaa
   
6 värivinkkiä

SUUNNITELMAN SELKÄRANKA
   
Hahmottele pihan muodot
   
Muoto luo tilan ilmeen
   
Käytävä kertoo
   
10 vinkkiä muotoihin
   
Pihasuunnittelun muistilista

 

 

Hahmottele pihan muodot

SUUNNITELMAN SELKÄRANKA

Aloita pihan hahmottelu paperilla ja kokeile pohjapiirrokseen rohkeasti erilaisia muotoja.
Etsi ideoita tontin tunnelmasta, maaston tarjoamista mahdollisuuksista tai talon tyylistä ja siihen luontuvista muodoista.

Romanttiseen puutaloon luontuvat pehmeästi kaartuvat istutusalueet ja pyöreät muodot.
Tiilitalo johdattelee suorakaiteeseen perustuviin ratkaisuihin.

Hyvin moderni rakennus houkuttelee kokeilemaan erikoisia tunnelmia myös puutarhassa – heilauttamaan esimerkiksi suunnitelman kokonaan vinoon 30 asteen kulmaan, jolloin pihan runkona toimivat diagonaalilinjat.

Onnistunut tilanjako tekee puutarhasta mielenkiintoisen. Kun joka sopukka ei paljastu kertasilmäyksellä, piha houkuttelee käyskentelmään ja tutkimaan ympäristöä ja sen kasvillisuutta tarkemmin.

Monesti suunnittelija jakaa pihan huoneisiin asunnon tapaan. Ulkona luontevina tilanjakajina toimivat puut ja pensaat, mutta myös pergolarakenteiden tai pengerrysten ja muurien muodostamat korkeuserot rytmittävät pihaa.

Pihan huoneissa seinien ei suinkaan ole tarkoitus sulkea tilaa samoin kuin sisällä – ei siis viittä tuijaa vierekkäin riviin näköesteeksi! Pihalla tilanjakajaksi riittää pensasryhmä, jossa on vaikkapa yksi korkea ja pari matalaa pensasta. Tai yhtä hyvin ryhmän pensaat voivat olla runsaan metrin korkuiset, jolloin ne tuovat näkösuojan puutarhapöydän ääressä istujille, mutta seisojat näkevät helposti niiden yli.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!