SIVUKARTTA
 
 
 
MAALAILE VÄREILLÄ
   
Väriopin harmoniat
   
Tee väreillä tunnelmaa
   
6 värivinkkiä

SUUNNITELMAN SELKÄRANKA
   
Hahmottele pihan muodot
   
Muoto luo tilan ilmeen
   
Käytävä kertoo
   
10 vinkkiä muotoihin
   
Pihasuunnittelun muistilista

 

 
Kuusi värivinkkiä


1.
Ellet ole varma värisilmästäsi, sovella valinnoissa lähiväriharmoniaa ja piristä sitä paikoitellen ripauksella vastaväriä. Kun lisäät yhdistelmään vielä valkoista, onnistuminen on taattu.

2. Selkeä ja varma ratkaisu on suosia samaan aikaan kukkivissa kasveissa joko kylmää (pinkki, liila, sininen) tai lämmintä (kirkas punainen, oranssi, keltainen) väriskaalaa.

3. Vihreä on puutarhassa aina mukana. Käytä sitä taustavärinä kukkaloistolle ja pehmentämään vahvoja väriyhdistelmiä. Voit myös toteuttaa tyylikkään yksiväriharmonian erisävyisillä vihreillä havu- ja lehtikasveilla.


4. Neutraalit värit harmaa, valkoinen ja musta sekä ruskeat hiekansävyt sopivat yhteen kaikkien väriharmonioiden kanssa. Niillä on helppo rauhoittaa ja kirkastaa vahvojakin yhdistelmiä.

5. Ota kasveja valitessasi huomioon myös niiden syysväritys. Moni tavanomainenkin kasvi pääsee parhaaseen loistoonsa vasta pakkasen puraisun jälkeen. Kun istutat niitä sopiviin paikkoihin pihallesi, jatkaa punaisten ja keltaisten lehtien leimu puutarhan kultakautta pitkälle lokakuuhun.

6. Helppo valinta pihalaatoituksen tai pergolarakenteiden väriksi on huomaamattoman neutraali sävy. Mutta jokin vahva väri saattaa aivan ripauksenakin yllättäen olla se ratkaiseva tekijä, joka täydentää pihan väriskaalan ja yhdistää sen harmoniaan.


 

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!

MAALAILE VÄREILLÄ