SIVUKARTTA
 
 
 
MAALAILE VÄREILLÄ
   
Väriopin harmoniat
   
Tee väreillä tunnelmaa
   
6 värivinkkiä

SUUNNITELMAN SELKÄRANKA
   
Hahmottele pihan muodot
   
Muoto luo tilan ilmeen
   
Käytävä kertoo
   
10 vinkkiä muotoihin
   
Pihasuunnittelun muistilista

 

 
Tee väreillä tunnelmaa


Värien kontrasti eli tummien ja vaaleiden sävyjen vaihtelu on tärkeä tunnelmantekijä. Tummalehtiset kasvit luovat hyvän taustan hehkuville väreille, mutta hätkähdyttävän hieno yhdistelmä syntyy myös, kun istutat vahvan värisiä kurjenmiekkoja nousemaan heleänvihreiden koristeheinien joukosta.

Jos sovellat väriharmonioita ja huomioit kontrastit, voit nostaa esiin puutarhasi herkkupaloja, ohjata katsetta haluamaasi kohtaan ja saada pihan jopa vaikuttamaan todellista suuremmalta.

Tontin takarajalle sijoitetut tummalehtiset puut ja pensaat luovat optisen harhan ja näyttävät olevan todellista kauempana. Samaa efektiä voit hyödyntää myös isoissa kukkapenkeissä sijoittamalla eteen vaaleita ja taakse tummia tai sinisiä kukkia.

Puutarhan tunnelmaan vaikuttavat paljon myös rakennuksen ja rakenteiden värit. Koska rakennus muodostaa yleensä kasveille taustan, seinän ja kasvien värin on hyvä olla harmoniassa keskenään.


Vastaväriharmonia
on paljolti muoti- ja makukysymys. Moni rakastaa sitä, mutta kaikkia se ei miellytä. Pieninä määrinä vastaväriharmonia energisoi, mutta isoina pintoina sen vaikutus saattaa olla hermostuttavan vahva.

Vastaväriharmonian saat yhdistämällä väriympyrän vastakkaisilla puolilla sijaitsevat lohkot, esimerkiksi keltaisen ja liilan, sinisen ja oranssin tai punaisen ja vihreän.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!

 MAALAILE VÄREILLÄ

LUE LISÄÄ
Herkuttele erikoisilla lehtiväreillä
Kontrasteja kivipintoihin
Korosta katteilla