SIVUKARTTA
 
 
 
MAALAILE VÄREILLÄ
   
Väriopin harmoniat
   
Tee väreillä tunnelmaa
   
6 värivinkkiä

SUUNNITELMAN SELKÄRANKA
   
Hahmottele pihan muodot
   
Muoto luo tilan ilmeen
   
Käytävä kertoo
   
10 vinkkiä muotoihin
   
Pihasuunnittelun muistilista

 

 
Väriopin harmoniat


Yksiväriharmonia
syntyy pihalle esimerkiksi erisävyisillä vihreillä havu- ja lehtipensailla sekä perennoilla, joiden koristearvo piilee lehtien kauniissa muodoissa. Voit myös jättää vihreän taustaväriksi ja luoda yksiväriharmonian kasveilla, joiden kukkien sävyt löytyvät saman värilohkon sisältä. Käytä lisäksi valkoista raikastajana.

Yksiväriharmonia toimii hienosti piharuukussa tai parvekelaatikossa, mutta isossa kukkapenkissä se voi olla yksitoikkoinen.

Lähiväriharmonia rakentuu väriympyrän vierekkäisistä lohkoista, esimerkiksi keltainen ja oranssi, oranssi ja punainen, punainen ja liila, liila ja sininen jne.

Kun noudatat lähiväriharmoniaa, tulos on todennäköisesti hillitty ja tyylikäs. Muista kuitenkin, että harmonian varovainen rikkominen voi tuoda siihen juuri sopivasti särmää.


Vastaväriharmonia
on paljolti muoti- ja makukysymys. Moni rakastaa sitä, mutta kaikkia se ei miellytä. Pieninä määrinä vastaväriharmonia energisoi, mutta isoina pintoina sen vaikutus saattaa olla hermostuttavan vahva.

Vastaväriharmonian saat yhdistämällä väriympyrän vastakkaisilla puolilla sijaitsevat lohkot, esimerkiksi keltaisen ja liilan, sinisen ja oranssin tai punaisen ja vihreän.

 

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!

MAALAILE VÄREILLÄ