SIVUKARTTA
 
 
 
TÄYDENNÄ KIVEYKSELLÄ
   
Betonikivi vai luonnonkivi
   
Kuvioita vai elävää ladontaa
   
Vaihtelua pintoihin
   
Viimeistele reunuksilla
   
Muurit ja portaat
   
10 vinkkiä kiveykseen

VIIMEISTELE KATTEILLA
   
Minkä katteen valitsen
   
10 syytä kattaa multa
   
Korosta saumoja

 

 

Korosta saumoja

VIIMEISTELE KATTEELLA

Yleensä pihakiveys saumataan hienolla luonnonvärisellä saumahiekalla, mutta muitakin vaihtoehtoja varsinkin leveisiin saumoihin on tarjolla.

Värillinen Puutarhahiekka sopii myös saumoihin, jos sen raekoko on 0–2 mm. Saumojen väri on vahva tunnelmantekijä laatoituksessa. Mitä vaaleampaa hiekkaa käytät, sitä enemmän saumojen muodostama ruudukko nousee esiin.

Pienet Rantakivet ja muut Koristekivet sopivat mainiosti leveäsaumaisen laatoituksen täydentäjäksi. Ne luovat hauskan rustiikin, mutta huolitellun tunnelman laatoitukseen.

Sammalsaumat syntyvät ajan kanssa, kun pidät saumahiekan puhtaana rikkaruohoista ja kastelet sitä säännöllisesti laimennetulla piimällä, johon on sekoitettu hienonnettua sammalta. Sammalia on erilaisia, joten kerää siemensammal vastaavanlaisesta paikasta.

Kuvien kiveyksissä on käytetty Formenton golf-kiveä, jonka reunassa on 25 mm pitkät, tasaisen saumanleveyden varmistavat asennusnystyt. Voit kylvää saumoihin nurmen tai leikitellä saumausmateriaaleilla. Myös sadevesi imeytyy maahan saumojen läpi nopeammin kuin tiiviissä laatoituksessa.


Tarjous
:
PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!