SIVUKARTTA
 
 
 
TÄYDENNÄ KIVEYKSELLÄ
   
Betonikivi vai luonnonkivi
   
Kuvioita vai elävää ladontaa
   
Vaihtelua pintoihin
   
Viimeistele reunuksilla
   
Muurit ja portaat
   
10 vinkkiä kiveykseen

VIIMEISTELE KATTEILLA
   
Minkä katteen valitsen
   
10 syytä kattaa multa
   
Korosta saumoja

 

 

Minkä katteen valitsen?

VIIMEISTELE KATTEELLA

Koristekivet ja tiilimurska lämpenevät keväällä nopeasti ja päästävät hyvin kosteutta lävitseen. Ne sopivat erityisesti havupensaille sekä tehosteeksi yksittäiskasvien juurelle ja ruukkuihin.

Rantakivet, joiden raekoko on 16–32 mm, käyvät mainiosti katteeksi rinteisiin, sillä ne eivät lähde valumaan alas sadeveden mukana.

Isot Rantakivet ovat veden hiomia luonnonkiviä, jotka sopivat hienosti korostamaan puutarhan yksityiskohtia, vesiaihetta ja ruukkutarhaa. Ne sopivat myös katteeksi isoille pensaille ja puille.

Pienirakeinen Puutarhahiekka, jonka raekoko on 2–8 mm, sopii katteeksi perennoille ohuena kerroksena, ja erityisesti heinät ja kivikkokasvit hyötyvät siitä. Pienille ja hentovartisille perennoille hiekkakate ei kuitenkaan ole hyvä valinta.

Puuhakkeesta tehty Koristekate sopii puiden ja pensaiden alle sekä pinnaksi poluille tai hedelmä- ja marjatarhaan. Vain savimailla kosteus tiivistyy liikaa hakkeen alle.

Levitä isoille perennoille ja havukasveille 2–3 cm Koristekiviä. Puille ja pensaille 5–7 cm Koristekatetta on sopiva määrä.

Muista!
Liian paksu katekerros hidastaa maan sulamista keväällä. Liian ohuen kerroksen alta taas multa kuultaa läpi, eikä ohut kate estä siemenrikkakasvien itämistä.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!