SIVUKARTTA
 
 
 
TÄYDENNÄ KIVEYKSELLÄ
   
Betonikivi vai luonnonkivi
   
Kuvioita vai elävää ladontaa
   
Vaihtelua pintoihin
   
Viimeistele reunuksilla
   
Muurit ja portaat
   
10 vinkkiä kiveykseen

VIIMEISTELE KATTEILLA
   
Minkä katteen valitsen
   
10 syytä kattaa multa
   
Korosta saumoja

 

 

Yhtenäinen kokonaisuus - muurit ja portaat

PIHA KIVEYKSELLÄ

Tasoeroilla korostat pihan alueita ja luot niiden välille jännitteitä. Muureilla on helppo rajata istutusryhmiä ja pengertää rinnetontin hankalasti hoidettavia osia toimiviksi alueiksi. Matala muuri pation tai polun reunassa antaa ryhtiä tasaisellekin tontille.

Betonisia muurikiviä on saatavana lähes kaikissa päällystekivien väreissä. Myös graniittimuurikiviä on eri kokoisina ja värisinä.

Yhtenäisen tyylin saat toteuttamalla myös pihan portaat kiveyksen mukaisesti. Jos korkoerot ovat pienet, voit käyttää matalien portaiden nousukivinä reunakiviä. Porraskiviksi on saatavilla myös betoniaskelmaelementtejä sekä luonnonkiviaskelmia. Jos haluat muualla pihalla käyttämäsi kiveyksen yhtenäisyyden vuoksi myös portaisiin, tee nousut betoni- tai graniittireunakivestä ja käytä askelmatasoissa päällystekiviä.

Seikkaperäiset ohjeet pihalaattojen, reunakivien, muurien, verhouksien, portaiden ja pollareiden asennukseen sekä pihan pintavesien ohjailuun löydät Kiviasentajan käsikirjasta, jonka voit ladata ilmaiseksi Formento & Lemminkäinen verkkosivuilta.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!