SIVUKARTTA
 
 
 
TÄYDENNÄ KIVEYKSELLÄ
   
Betonikivi vai luonnonkivi
   
Kuvioita vai elävää ladontaa
   
Vaihtelua pintoihin
   
Viimeistele reunuksilla
   
Muurit ja portaat
   
10 vinkkiä kiveykseen

VIIMEISTELE KATTEILLA
   
Minkä katteen valitsen
   
10 syytä kattaa multa
   
Korosta saumoja

 

 

Viimeistele reunuksilla

PIHA KIVEYKSELLÄ

Reunukset tekevät pihasta jäsennellyn ja kiveyksestä viimeistellyn näköisen. Nurmikon ja istutusalueen rajaa ei enää tarvitse kantata, kun reunus estää nurmikkoa leviämästä istutuksiin. Keski- ja pienikokoisilla kivillä tehty kiveys myös alkaa purkautua ajan myötä helposti ilman reunakivien tukea.

Liimattava betonireunakivi sopii esimerkiksi kiveyksen ja asfaltin rajalle. Niitä valmistetaan kolmea eri korkeutta ja suoran lisäksi myös sisä- ja ulkokaarteisiin.

Upotettava betoninen nurmikonreunakivi sopii rajaamaan kiveyksen ja istutusalueet tai hiekkakäytävät ja nurmi- ja istutusalueet. Upotettavasta kivestä on valikoimissa kolme eri korkeutta, joista kahta matalinta voidaan käyttää myös lappeellaan.

Myös graniittisia reunakiviä on tarjolla monen sävyisinä sekä liimattavina että upotettavina erilaisilla viisteillä ja pintakäsittelyillä viimeisteltyinä.

Graniittiset reunuskivet ovat perinteisiä reunakiviä monikäyttöisempiä. Sekä reunusaitakivillä että kuutiokivillä voit rajata alueita ja niistä syntyy myös yhden kivikerroksen matala muuri. Reunuskivet asennetaan aina maakosteaan massaan.

Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!