SIVUKARTTA
 
 
 
TÄYDENNÄ KIVEYKSELLÄ
   
Betonikivi vai luonnonkivi
   
Kuvioita vai elävää ladontaa
   
Vaihtelua pintoihin
   
Viimeistele reunuksilla
   
Muurit ja portaat
   
10 vinkkiä kiveykseen

VIIMEISTELE KATTEILLA
   
Minkä katteen valitsen
   
10 syytä kattaa multa
   
Korosta saumoja

 

 

Kuvioita vai elävä ladonta?

PIHA KIVEYKSELLÄ

Jos haluat värillisiä kuvioita pihakiveykseen, mieti värisävyt ja kuviointi tarkoin, sillä joudut katselemaan niitä mahdollisesti kymmeniä vuosia. Muista myös, että märkinä kivien värit näkyvät voimakkaampina, jolloin kuviotkin vahvistuvat.

Toimiva ratkaisu on yhdistää neutraaliin pohjaväriin, kuten harmaaseen, jokin vaalea, tumma tai muuten voimakkaan värinen kivi. Kuviolla voit myös merkitä erityisalueet kuten terassin tai paikoitusalueen.

Kuvio onnistuu yleensä parhaiten, kun se on yksinkertainen ja selkeä: suosi raitoja, reunuksia ja vinokulmioita. Pyri valitsemaan kivet tai laatat siten, että haluttu kuvio syntyy niistä käytettävissä olevaan tilaan helposti, kiviä leikkaamatta tai työstämättä.

Kiveyksen ladontamalli vahvistaa pihan tyyliä. Isoilla pesubetonilaatoilla asennettu suorakaiteen muotoinen kiveys tuo mieleen modernin ja selkeän rakennustyylin, kun taas kaarevareunaisilla kivillä tehty pyöreämuotoinen ladonta vie ajatukset iäkkkäämpään rakennukseen ja perinteiseen pihapiiriin. Viime vuosien suosikki, kuudesta erikokoisesta kivestä koostuva roomalainen ladonta on puolestaan lainannut vaikutteita eteläisestä Euroopasta.

LUE LISÄÄ
PIHAKIVEYKSESTÄ

Keltainen vanha puutalo

Ruskea 50-luvun talo

Punainen tiilitalo,
60-70-luku

Valkoinen tiilitalo,
80-luku

Sininen uusvanha talo,
90-luku

Vihreä uusi puutalo



Tarjous: PIHASUUNNITTELUN OPAS Kotipuutarhan tilaajalahjana!